телефон за връзка 0893 553477
електронна поща info@vseznaiko.bg
адрес в Пловдив ул. Кръстьо Пастухов 24
Къде да заведа детето си, за да заобича четенето?

Къде да заведа детето си, за да заобича четенето?

Къде да заведа детето си, за да заобича четенето?Всички родители са наясно с ползите от четенето, ползи като обогатяване на речника, развиване на въображението, успехи в живота чрез добра комуникация и т.н.
Всъщност колко родители четат, или са чели на децата си приказки за лека нощ?
Колко често отварят хартиена книга, вместо да ровят в телефона си?
Става дума неминуемо за личният пример, който ние като възрастни даваме, а децата ни се учат чрез наблюдение, като най-често наблюдават нас! И преди това да Ви е прозвучало като обвинение и да търсите дежурни оправдания, като свръх заетост, умора и изнервеност, които ние разбираме, Ви предлагаме кратък наръчник какво да предприемете. 
* Заведете детето си на куклен театър, като изберете не толкова известна приказка като „Пепеляшка“ или „Снежанка“, например! Това е предизвикателството и Вие, и то да чуете текстове, които могат да заинтригуват умовете ви и да насърчите детето си да прочете цялата история на книга! Купете му я!
* Заведете детето на балет! Сега разбираме, че в балета няма говор, но има танц и емоция, чрез която може да запалите детето в сферата на изкуството! Ако това се случи, купете му книги, свързани с танц, дори и „Лешникотрошачката“!
* Заведете детето на цирк! Този малко позабравен начин на забавление в България има своето място в детските сърца! Защо после не поговорите какво го е впечатлило? И естествено да прочетете заедно „Пипи отива на цирк“. 
Ако все пак нищо не заинтригува Вашето дете след тези Ваши опити, пуснете му известни актьори, които рецитират стихове и поеми на български автори или аудио книга на телефона! Това също може да бъде някакво начало.
И не на последно място:
* Говорете с детето за книги! Не само за задължителните летни произведения за четене, а за различни автори, жанрове и повествования. Важно е да отбележим, че по този начин, чрез изслушване, Вие може би ще видите позната история от гледната точка на детето Ви, а това винаги е интересно! 

Нито една от нашите насоки не е задължителна, но Вие откога не сте вземали книга от библиотеката?